×

Ziua Mondială a Poeziei

Ziua Mondială a Poeziei sărbătorită la 21 martie celebrează una dintre cele mai pure reprezentări ale artei ce folosește cuvinte pentru a stârni emoții și reacții. Practicată peste tot pe glob, poezia este o eliberare a sufletului, transpusă în versuri, este cea mai profundă emoție, este produsul final al căderilor şi al suferinţelor, dar şi al bucuriei şi al satisfacţiei.
Pentru a celebra capacitatea unică a poeziei au fost desfășurate de către Bodlev Ala, profesoară de limba și literatura română, următoarele activități pe parcursul zilei:
1.Activitatea de informare a Zilei Mondiale a poeziei și promovarea poeziei drept o modalitate de comunicare a emoțiilor și sentimentelor – elevii grupei AM 25
2.Concursul „Pe aripi de poezie” unde elevii grupei AM 25 și-au testat cunoștințele demonstrând cunoașterea profundă a poeziei, a motivelor literare, a creației marilor poeți. Această activitate a fost o ocazie de a sărbători frumusețea limbajului poetic și puterea de transformare a cuvântului scris.
3.Expoziție „Culoarea poeziei, poezia culorii” – elevii anilor I și II au elaborat PictoPoezii având ca reper poeziile preferate și le-au prezentat ca imagini simbol.