×

Centrului de Justiție Socială „Echitate”

Un nou grup de elevi și cadre didactice din I.P. Colegiul de Medicină Cahul au fost beneficiarii sesiunii de formare în domeniul promovării integrității în medicină.
👩‍⚕Și de data aceasta formatoarea Diana Caireac din cadrul i-a provocat pe cei prezenți să participe activ în cadrul sesiunii informative, prin inițierea dezbaterilor pe subiecte precum:
➡ etică și deontologie medicală;
➡principiile eticii și deontologiei medicale;
➡integritatea lucrătorului medical și farmacistului;
➡normele de conduită: medic-medic, medic-pacient, medic-farmacist.
➡comitetul de bioetică și comisiile de specialitate.
👨‍⚕️👩‍⚕️Elevii au primit nu doar răspuns la întrebarea „Ce este integritatea unui cadru medical?”, dar și la întrebările ce vizează corupția din domeniul sănătății.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Această activitate este realizată în cadrul Proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova” care este cofinanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Sud partenerii al proiectului sunt „Pro-Europa” împreună cu „REDI”, care implementează proiectul „Sprijinirea implicării societății civile în procesele de construire a infrastructurii anticorupție în Regiunea Sud a Republicii Moldova”.
Centrul Regional de Dezvoltare Comunitară din Cahul este beneficiar al Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene, Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementează proiectul „Integritate în Educație și Sănătate”.