×

„Împreună împotriva traficului de ființe umane”

La 18 octombrie întreaga comunitate a marcat Ziua europeană privind lupta împotriva traficului de ființe umane. În acest context în perioada 17 – 21 octombrie în I.P. Colegiul de Medicină Cahul a demarat campania „Împreună împotriva traficului de ființe umane”
În cadrul campaniei au fost desfășurate diverse activități (ore informative, masă rotundă, distribuirea fluturașilor informativi, vizionări de film și discuții asupra filmelor vizionate, concurs de desen) de sensibilizarea publicului despre riscurile și implicațiile traficului de persoane în principalele sale forme de manifestare, respectiv exploatarea sexuală, prin muncă și prin cerșetorie, precum și informarea privind mecanismele de ajutor existente și drepturile victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane.
Ca rezultat circa 500 de tineri au fost informați despre riscurile acceptării unor oferte care i-ar putea conduce într-o situație de trafic, despre ce înglobează fenomenul în sine fenomenul și cum pot face față în situațiile de risc.