×

Spectacol „Vedere de pe pod”,

În data de 9 decembrie 2021, un grup de elevi ai I.P. Colegiul de Medicină Cahul, împreună cu Șeful secției pe educație, Bibic Elena și dirigintele grupei AM 21, Bezman Veronica au participat la  premiera spectacolului „Vedere de pe pod”, montat în baza piesei cu același titlu scrisă de cunoscutul dramaturg american Arthur Miller și adaptată la realitățile sociale ale Republicii Moldova și jucat de către actorii Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu”.  Spectacolul abordează o problemă actuală pentru societatea moldovenească – fenomenul migrației internaționale a populației. 

Elevii au rămas marcați de subiectul piesei. Mulți dintre cei prezenți în sală s-au regăsit pe ei sau rudele în conținutul ei inspirată din întâmplări reale. Vieți marcate de probleme cu care se confruntă persoanele nevoite să ia calea exilului în căutarea unui rost în străinătate. Piesa abordează problemele complexe ale unei societăți aflate în declin și afectată profund de o puternică criză a valorilor morale și sociale.

Spectacolul „Vedere de pe pod” aduce astfel în atenția publicului un subiect de actualitate și importanță majoră, adresându-se tuturor iubitorilor de teatru de astăzi măcinați de căutări, provocări și probleme de ordin moral, social, psihologic, identitar și economic.

Aducem sincere mulțumiri și admirație atât regizorului spectacolului Gheorghe Mândru, cât și actorilor teatrului cahulean: Tudor Andriuță, Rodica Ciobanu, Ion Furnică, Natalia Ciolac, Oleg Mereoară, Constantin Mocanu, Aurica Țăruș, Mariana Delii și Mihai Țăruș.