×

Diabetul nu alege

În cadrul Zilelor catedrei „Discipline clinice de specialitate nr.2”, continuă șirul de activități.
Astăzi, 16.11.2021 a fost desfășurată în regim online Conferința elevilor anilor IV și V în parteneriat cu elevii Școlii Postliceale „Cristiana”, Galați, dedicată aniversării a 75 ani a I.P. Colegiului de Medicină Cahul și Zilei Mondale a Diabetului Zaharat cu genericul „Diabetul Zaharat o problemă socială și a familiei”.
În acest context, au fost prezentate informații actuale despre incidența diabetului zaharat în Republica Moldova, particularitățile evoluției maladiei la copii și la adulți, particularitățile evoluției infecției Covid-19 asupra pacienților cu DZ, dietoterapia, controlul diabetului zaharat prin evaluarea particularităților acțiunii insulinei în diferite condiții ale vieții cotidiene precum și rezultatele activității de cercetare a membrilor cercului științifico-studențesc la Medicina internă cu tema: Prevalența amputațiilor piciorului diabetic vis-a-vis de tratamentul conservativ în IMSP SR Cahul.
„Diabetul nu alege. Noi în schimb suntem în măsură să alegem, să luăm o decizie, să ne asumăm responsabilitatea pentru viața și sănătatea noastră”.