×

”Schimbare prin IMPLICARE” Y-PEER Moldova

”Schimbare prin IMPLICARE” Y-PEER Moldova
La 26.11.2020, echipa TIMed a trecut cu brio și cea de-a doua etapă a finalei Festivalului Național de Teatru Social, Ediția a XI-a, care în contextul situației epidemiologice s-a desfășurat în regim online.
Anul acesta tinerii actori au selectat una dintre cele mai actuale și importante teme: Relații adolescent – părinte. Necesitatea prezentării acestei teme rezidă din datele statistice alarmante prezentate de mai multe organizații ce ne confirmă că în contextul situației epidemiologice, tot mai mulți adolescenți/preadolescenți au solicitat consiliere psihologică, motivul fiind relațiile tensionate dintre ei și părinții lor și nu în ultimul rând propriile trăiri. Scena de teatru a fost realizată pe cazuri reale.
Scopul piesei de teatru social a fost sensibilizarea ambilor actori ai celulei societății: părinte – copil, despre efectele secundare ale relațiilor tensionate și conștientizarea fiecăruia dintre ei a importanței întreținerii unei relații sănătoase, armonioase și a efectelor benefice în dezvoltarea personalității copilului.
În cadrul evenimentului de totalizare din 27.11.2020 echipa TIMed a fost nominalizată cu calificativul „Cea mai bună abordare a problemei în scena de teatru social”. Felicitări echipei!!!
Această activitate este realizată în cadrul proiectului ”Schimbare prin IMPLICARE”, implementat de Y-PEER Moldova, cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova prin Programul de Granturi pentru Organizațiile de Tineret 2020.