×

Teatru Social la Colegiul de Medicină Cahul

Pe data de 24 septembrie 2018, Colegiul de Medicină a fost gazda evenimentului social care a inclus în sine prezentarea unei piese-model de teatru de către Tinerii Educatori de la Egal la Egal, Y-PEER Moldova.

   Scopul acestui eveniment a fost de a transmite tinerilor spectatori  cunoștințe, schimbarea atitudinii și a comportamentului față de problema abordată în scenă, și anume sarcina în adolescență (Doi tineri au avut o relație neprotejată, consecința acestei relații fiind sarcina. Ca urmare fata încearcă să discute cu mama, aceasta fiind prea ocupată ignoră insistența fetei de a discuta cu ea. Diriginta observă schimbare la Alina (devina mai închisă), însă nu se implică. Abia după ce tinerii fug de acasă, de frică, toți actorii sociali (părinții-că au dispărut copiii, diriginta-că Alina nu este prezentă la școală, psihologul instituției-că nu a discutat cu tinerii despre relațiile neprotejate, polițistul, colegii de clasă) devin alarmați.

Deasemenea, Tinerii Educatori de la Egal la Egal, Y-PEER Moldova își doresc ca tinerii să cunoască despre oportunitatea de a cere educația pentru sănătate în instituții și de a-și proteja propria sănătate cu toată responsabilitatea.

Pe lângă faptul că tinerii au privit o scenă-model de teatru social ei s-au implicat activ la discuții pe temele: sănătatea sexual-reproductivă, problemele cu care se confruntă adolescenții și au învățat că toate acestea pot fi prevenite.