×

„Grigore Vieru – lacrima de dor a Basarabiei”

 

Parcă ieri a fost Poetul

Binecuvântat de Dumnezeu,

Dar strivit de-o moarte crudă

S-a zidit în scrisul său…

 

Astăzi, 14 februarie 2018, a fost marcată ziua naşterii marelui poet naţional-Grigore Vieru în cadrul unei serate literar-artistice cu genericul „Grigore Vieru – lacrima de dor a Basarabiei” organizată de către Rusu Cristina, profesoară de Limba şi literatura română,  împreună cu elevii grupei AM 23.

 Grigore Vieru este mai mult decât un poet, el este un destin, o rugăciune şi o rugăminte la reconstruirea ideii de unitate naţională, sub egida limbii române. El arde veşnic pentru lumina neamului nostru şi nu este altcineva decât lumina basarabenilor.

 „Dacă visul unora a fost ori este să ajungă în cosmos, eu viaţa întreagă am visat să trec Prutul”,  această destăinuire serveşte drept dovadă că Vieru rămâne veşnic – poetul cetăţii. Pentru harul cu care a fost înzestrat, lumea îl divinizează,  îl plânge Nistrul, codrul, Prutul, cerul, lumea, dar lacrimile aceastea nicicând nu ne vor şterge amintirea despre poetul exponenţial.

Cu tristeţe noi vom fi întotdeauna cu gândul la poet şi-n inimile noastre el va trăi mereu, iar numele său va dăinui peste veacuri prin lumina poeziei sale!