×

LA MULŢI ANI „Sculptorilor de suflete!”

 

  În spatele fiecarui om, bogat sau sărac, celebru sau nu, se află un dascal, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul şi sufletul este, neîndoielnic, învăţătorul. Când spui şcoală, în mintea fiecaruia dintre noi apare chipul învăţătoarei sau al învăţătorului.

Ziua Profesorului este una dintre cele mai frumoase sărbători, deoarece în viaţa fiecăruia dintre noi au fost profesori şi mentori datorită cărora ne-am realizat visele.

Cu această ocazie profesorii Colegiului de Medicină Cahul au fost întâmpinaţi de dimineaţă cu flori, muzică şi felicitări de către studenţi. Ziua profesorului a fost sărbătorită, în acest an, într-un mod mai puţin obişnuit, învăţătorii s-au odihnit de ziua lor profesională iar elevii au făcut-o pe dascălii. Sărbătoarea a culminat cu un concert prezentat de către studenţii grupei AM 25 în frunte cu diriginta Musteţă Aliona.
Profesorilor nu le-a fost niciodată uşor. De aceea profesează doar cei mai buni şi devotaţi cauzei de educare a oamenilor. Astăzi, profesorii se află în centrul vieţii sociale, aplică noi programe educaţionale, noi metode de lucru, realizează proiecte ştiinţifice, pentru că la baza profesiei didactice stă creativitatea. Anume ea îi ajută de fiecare dată pe profesori să cunoască şi să înţeleagă lumea împreună cu elevii săi.

Contribuția dumneavoastră la dezvoltarea personalităţii fiecărui elev este crucială. Aţi fost şi rămîneţi promotorii bunătăţii, demnităţii umane. Să aveţi puterea şi înţelepciunea de a ghida eficient tinerii în lumea cunoştinţelor şi să aveţi parte de cât mai mulţi discipoli de succes ! Pentru că succesul lor este succesul Dumneavoastră! Munca să Vă fie răsplătită din plin prin recunoaşterea socială, să găsiţi continuu satisfacţie în nobila dedicare pentru formarea competenţelor noilor generaţii, dornice de a se conforma realităţilor timpului.