×

1 Septembrie 2016

 

             În virtutea trecerii ireversibile a timpului, viaţa ne oferă un prilej de bucurie atunci când bate insistent la uşă septembrie. Unu e sinonim cu începutul, cu chemarea, cu speranţa, cu visul, de ce nu – cu steaua. E simbolul omului în picioare, singura fiinţă vie  bucurîndu-se de această însuşire, e cifra omului care se înalţă prin cunoaştere la un nivel de fiinţă superioară, e emblema omului activ.

            Anii petrecuți studiind sunt cea mai importantă investiție din viața fiecăruia și de cît de bine faceți această investiție va depinde într-o mare măsură reușita în cariera profesională și bunăstarea materială de mai departe.

          Ziua de 1 septembrie  are o semnificație specială la nivel național. Este ziua în care peste tot, în țară, se deschid larg usile instituţiilor de învăţământ, iar inimile multora dintre noi vibrează de emoție, de bucurie și de nerăbdare.

 În jurul nostru se simte emoția unui nou început, emoția necunoscutului.  Pentru studentii anului 1  începe un nou tip de activitate. Este important să știți că aici veți învăța  mai ales pentru viață, iar  profesorii vor fi cei care vă vor călăuzi pașii pe drumul cunoașterii.

 

      „ Suntem ultimul an pe care îl vom petrece în Colegiu, deci să depunem străduinţă, dragoste, cuget pentru a spori la carte, pentru a căpăta cunoştinţe, pentru a avea rezultate de care să se mîndrească fiecare de noi. Ne era dor de profesorii noştri, de discipline  de colegi, ne era dor să mai sune clopoţelul la ore. Le aducem sincere mulţumiri profesorilor pentru înţelepciunea şi răbdarea lor!! Aceşti ani de studenţie vor rămîne în memorie ca cei mai frumoşi ani! Celor din cursul I le dorim multă baftă şi siguranţă în orce pas, îi vom ajuta, sprijini şi povăţui la orice pas! ,,

                                                                         Victoria  Brăileanu AM 55,  studentă  anul V

 

 

„ Vin dintr-o şcoală , absolvenţii căreia  şi-au continuat studiile la Colegiul de Medicină din Cahul, sunt buni profesionişti  în domeniul medicinii şi deaceea am hotărît să urmez exemplul lor. Profesia de medic este una nobilă şi sunt mîndră că mă număr printre cei admişi la studii aici. Succese tuturor studenţilor în noul an de învăţământ!” 

 

                                                                         Bejenaru Tatiana  AM 13, studentă  anul I

 

 

         Vă  adresăm felicitări şi urări de succes tutror studenților, în special, studenților anul I, cadrelor didactice şi părinţilor – sănătate, răbdare şi colaborare fructuoasă în instruirea şi educaţia noii generaţii. Asaltați cu îndrăzneală culmile cunoașterii, progresați, afirmațivă  plenar  în  cadrul tuturor activităților educaționale, acumulați lumina înțelepciunii, asimilați cunoştinţe temeinice profesionale  într-o conlucrare permanentă cu  profesorul în promovarea unui învăţământ de calitate, perseverați în promovarea valorilor naționale și general-umane, căci voi sunteți stăpînii viitorului!

 

 

                                          Vă urăm în acest nou an de studii, tradiţionalul 

                                                                 „Într-un ceas bun!”