×

Orientarea profesională – misiune primordiala pentru Colegiul de Medicină Cahul

Membrii Comisiei de orientare profesională  desfăşoară o campanie de informare pentru absolvenţilor instituțiilor de învățământ gimnazial și liceal din sudul Moldovei. În cadrul acestei campanii de informare membrii acestei comisii s-au deplasat în:

Raionul Taraclia şi anume în liceele din satele: Corteni, Valea Perjei, Tverdiţa, Ciumai.

UTA Găgăuzia – Liceul Teoretic din Congaz, Vulcăneşti, Copceac, Comrat.

Raionul Cantemir – Liceul Teoretic ,,D.Cantemir”, or. Cantemir; L.T. „N. Mihai, satul Ciobalaccia; Baimaclia, Cociulia.

Raionul Leova – Liceul Teoretic ,,C. Spătaru”  şi ,, M. Eminescu” din or.Leova; Liceul Teoretic ,,L. Blaga”din orăşelul Iargara.

Raionul Cahul – liceele şi gimnaziile din Giurgiuleşti, Slobozia Mare, Brînza, Colibaşi, Liceul Teoretic”I.Vodă”, „M. Eminescu”, ”D.Cantemir”, „I.Creangă”, „P.Rumeanţev din oraşul Cahul.

 În cadrul acestor întîlniri  reprezentanţii Colegiului de Medicină au venit cu informaţii  despre condiţiile de admitere pentru anul de studii 2016-2017, au oferit deasemenea informații despre activitățile optime de instruire și au răspuns la întrebarile adresate de către cei interesați. Comisia de orientare profesională a informat elevii despre condițiile de care dispune instituția și anume: laboratoare şi cabinete dotate cu aparataj şi mobilier modern, săli de studii, sală de calculatoare conectate la internet, bibliotecă cu sală de lectură, spaţiu locativ în căminele Colegiului, posibilitatea de a-şi alege limba de instruire – română / rusă.

Scopul Comisiei de orientării  profesională vizează valorificarea potenţialului aptitudinal, a intereselor, aspiraţiilor, cunoştinţelor, abilităţilor, deasemenea ei au venit cu îndemnul de a alege  pentru continuarea studiilor Colegiul de Medicină din Cahul deoarece profesia de asistent medical nu este o simplă meserie, ci un scop nobil, o slujbă continuă în folosul semenilor aflaţi în dificultate, pe care îl acceptă doar cei curajoşi.