×

ÎNTRUNIRE METODICĂ REPUBLICANĂ A PROFESORILOR DE BAZELE ȘTIINȚEI NURSING CU TEHNICI DE ÎNGRIJIRE DIN COLEGIILE DE MEDICINĂ

Astăzi 02 martie 2016 în incinta Colegiului de Medicină din Cahul a avut loc ÎNTRUNIREA  METODICĂ REPUBLICANĂ A PROFESORILOR DE BAZELE ȘTIINȚEI  NURSING CU TEHNICI DE ÎNGRIJIRE DIN COLEGIILE DE MEDICINĂ.

La întrunire au participat 22 de invitaţi. Acest eveniment a avut ca subiect : Etape în formarea competențelor disciplinare specifice în cadrul cursului Bazele Științei Nursing cu tehnici de îngrijire.

În deschiderea  întrunirii  cu un mesaj de salut a venit Doamna Diana Savca – Șef  Сabinetul  Instructiv –Metodic Republican, după care Sergiu Bădănău  – Directorul Colegiului de Medicină  a vorbit despre Realizările  şi perspectivele Colegiul de Medicină  din Cahul. În continuare întrunirea a fost moderată de Bulici Valentina – Metodist  gradul II, care a vorbit despre : Dimensiunea valorică a competenței profesionale.

Conferinţa a continuat cu prezentarea subiectului : Etape în formarea competențelor disciplinare specifice în cadrul cursului Bazele Științei Nursing cu tehnici de îngrijire, susţinut de Topadă Tatiana  – Șef catedră Nursing grad didactic I.

Comunicare/Prezentare : Etape în formarea competenței. Administrarea medicamentelor intramuscular, acestea fiind prezentate de Brăilă Oxana – profesor BȘN, grad didactic II şi Musteață Aliona – profesor BȘN.

Deasemenea cu o prezentare asupra subiectului : Ghidul elevului ca suport în formarea competențelor disciplinare a venit şi invitata  Friptu RodicaȘef catedră  Nursing CNMF ” Raisa Pacalo”, profesor grad didactic superior.

La această întrunire au participat şi partenerii noştri din Români,Doamna Ilie Vasilica – Director Şcoala Sanitară Postliceală din Galaţi şi Poieţanu Diana – profesor de Nursing.

Întrunirea s-a încheiat cu un colaj literar –muzical “ Primăvara începe cu tine…” susţinut de elevii talentaţi din Colegiu. Invitaţii au rămas surprinşi şi plăcut satisfăcuţii de prestaţia ,,artiştilor”noştri şi de primirea cordială.

Reuniunile metodice au un impact pozitiv şi vin spre a consolida activitățile cu caracter informaţional, în cadrul cărora specialiștii disciplinei Bazele Științei Nursing și cadrele didactice din alte institutiii de specialitate discută aspectele de noutate cu referire la  metodologia de predare,  prevederile și reglementările noi din domeniu, direcţiile prioritare în activitatea sistemului instructiv-medical.

Aducem mulţumiri tuturor invitaţilor şi participanţilor la această întrunire.